Alfalfa "Ο πατέρας όλων των τροφών"
Το alfalfa είναι μια από τις πλουσιότερες τροφές της φύσης, γι ’αυτό ονομάστηκε από τους Άραβες “Πατέρας όλων των τροφών” (al-fal-fa).
Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο αρχαίο Ιράν. Σύμφωνα με τον Πλίνιο εισήχθη στην Ελλάδα περίπου το 490 π.χ. όταν οι Πέρσες εισέβαλαν στο ελληνικό έδαφος.
Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, χλωροφύλλη, βιταμίνες, A, B, C D, E, K, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό, ψευδάργυρο και μαγγάνιο.
Το alfalfa είναι ένα γενικό τονωτικό του οργανισμού.
Είναι αλκαλικό και βοηθά στην ανακούφιση των διαταραχών λόγω αυξημένης οξύτητας του στομάχου .
Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα και είναι αντιμυκητικό και αντιβακτηριακό .
Είναι αποτελεσματικό στην λοίμωξη και φλεγμονή της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδα).
Μειώνει την <<κακή>> χοληστερόλη LDL, χωρίς να επηρεάζει την καλή χοληστερόλη HDL.
Αυξάνει την όρεξη ατόμων που έχουν ανορεξία και είναι χρήσιμο για άτομα που έχουν αναιμία .
Είναι διουρητικό και δρα κατά της κατακράτησης υγρών.
Το alfalfa θεωρείται δημοφιλές παραδοσιακό βοήθημα για τα δευτερεύοντα συμπτώματα της αρθρίτιδας .
Άτομα με ερυθηματώδη λύκο πρέπει να αποφεύγουν το alfalfa.
Χρησιμότης:
Διαταραχές λόγω αυξημένης οξύτητας του στομάχου.
Δυσκοιλιότητα
Κυστίτιδα
Μειώνει την χοληστερόλη LDL
Αυξάνει την όρεξη
Αναιμία
Διουρητικό
Αρθρίτιδα